Hamstra Plissehor Allure openslaande deuren

Hordeuren

Voor elk type deur biedt Hamstra een passende hordeur op maat

Kies uw type deur

Het is vast herkenbaar: in de zomer of op een mooie lentedag zet u uw deuren open. Alleen, terwijl u dit doet pakken de vliegen, muggen en andere insecten hun kans om uw woning binnen te dringen. Waarschijnlijk zit u niet te wachten op jeukende muggenbulten de volgende dag of een verstoorde nachtrust door het gezoem van een vlieg. De oplossing? Vliegenhor deuren van Hamstra. Met onze hordeuren houdt u vervelende insecten buiten de deur! In ons brede assortiment aan hordeuren heeft u de keus uit schuifhordeuren, rolhordeuren, plissé hordeuren en vaste hordeuren.

Hordeuren op maat

Voor iedere deur een passende hordeur op maat. Een hordeur op maat sluit goed aan op het kozijn en houdt insecten buiten de deur. Hordeuren worden dagelijks veelvuldig gebruikt. Het is daarom belangrijk dat u een stevige en degelijke hordeur kiest welke past bij uw deur. Bekijk op deze pagina ons assortiment hordeuren en bepaal welke hordeur op maat geschikt is. In ons assortiment vindt u rolhorren, magneethorren, plissé horren, vaste horren en schuifhorren. Benieuwd naar ons volledige assortiment? Download dan de horren brochure! Voor iedere deur de juiste hor.

Verschillende soorten deurhorren

Met de hordeuren; Ultra, Plus, Solide, Harmony en Allure biedt Hamstra insectenwerende oplossingen voor zo goed als elk type deur. In onze ruime collectie vindt u deurhorren met scharnieren, rolhordeur, magneethordeur, lamelhordeuren en plissé hordeuren. Deze horren zijn geschikt voor dubbele deuren, draaideuren, openslaande deuren en schuifdeuren. Hamstra hordeuren zijn hoogwaardig afgewerkt, hebben sterk gaas en zijn gebruiksvriendelijk.

Bij Hamstra is het ook mogelijk om bepaalde typen horren op maat te bestellen. Als u voor deze service kiest worden de horren volledig voorgemonteerd en op de gewenste maten geleverd. Wilt u weten bij welke horren deze service van toepassing is? Bekijk het assortiment hieronder.

Vliegenhor deur beschermd tegen ongedierte

Ongedierte in de vorm van vliegen en muggen kan een ware plaag zijn. Zeker als u op een plek dichtbij water woont, zoals een rivier of vijver. Een deurhor kan dan een goede oplossing tegen dit ongedierte zijn. Overige door de lucht gedragen stofjes of pluisjes worden eveneens door een hor tegengehouden.

Deurhor voor ieder type deur

Een deurhor plaatsen luistert nauw. U wilt natuurlijk niet dat ongedierte alsnog binnen kan komen en dat de hor goed afgesloten kan worden. Niet alleen bij de gangbare voor- of achterdeuren kan overlast door muggen of vliegen ontstaan. Hordeuren zijn ook toepasbaar bij draaideuren, dubbele deuren, openslaande deuren of zelfs een schuifpui deur. Afhankelijk van het type deur hebben wij ook horren in verschillende uitvoeringen te koop. Zo kunt u ervoor kiezen om hordeuren met scharnieren in te passen in uw woning, horren met een magneethouder of hordeur die oprolbaar zijn.

Maak kennis met de hordeuren van Hamstra

Hamstra is dé leverancier van hoogwaardige horren, passend op vrijwel iedere deur of raam. Onze horren zijn beschikbaar in standaardmaten maar ook op maat. Verschillende RAL kleuren voor de profielen zijn mogelijk.

Daarnaast is ook het horgaas in verschillende kleuren leverbaar. Wilt u meer weten over ons (maatwerk) assortiment en de mogelijkheden tot inmeten en monteren?  Vind hier een verkooppunt bij u in de buurt.

Duurzame hordeuren voor een scherpe prijs

Gelukkig bent u voor de aanschaf van een hordeur op maat bij Hamstra Horren aan het juiste adres. Wij leveren deurhorren in alle soorten en maten. Bovendien vinden wij het belangrijk dat onze producten zowel duurzaam als scherp geprijsd zijn. Alle deurhorren van Hamstra zijn gemaakt van stevige materialen zoals kunststof of metaal en het gaas kan tegen een stootje. Op het gebied van deurhorren is dan ook veel mogelijk. Gaat u voor onze plissé hordeur of kiest u toch voor een rolhordeur. In ons brede assortiment aan deurhorren vindt u dit allemaal!

Passend advies betreffende uw hordeur

Een hordeur is geen dagelijkse aankoop. Daarom begrijpen wij dat het lastig kan zijn om een goed beeld te hebben van welke hordeur geschikt is voor uw woning. In dat geval kunnen wij u ook verder helpen. Zo hebben we genoeg ervaring, kennis en kunde in huis om u te voorzien van passend advies. Via onze horren keuzehulp kunt u ons uitgebreide assortiment hordeuren zien. Zo heeft u meteen een goed en helder beeld van de specificaties en de installatiemogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je het beste een hordeur schoonmaken?

De hor voor uw deur is vrij makkelijk te onderhouden. Met een zachte borstel en een sopje met water houdt u uw hor al in topconditie. Volg onderstaand stappenplan waarin we uitleggen hoe u het beste uw hordeur schoonmaakt.

Stap 1: Zet de deuren helemaal open.

Stap 2: Heeft u een rolhor of plissé hordeur? Verwijder dan eerst het stof uit de randen en het schuifsysteem. Doe dit voorzichtig met een stofzuiger inclusief zacht opzetstuk of met een doekje met lauw water.

Stap 3: Maak vervolgens de hordeur zelf schoon. Dit kunt u doen met een stofzuiger, maar zet ook dan een zachte borstel erop en zet de zuigkracht wat zachter. U wilt de hor immers niet beschadigen.

Stap 4: Voelt de hor wat plakkerig? Maak de deurhor dan schoon door een zachte borstel nat te maken en deze voorzichtig over de hor te bewegen. Vermijd gebruik van zeep of andere chemische schoonmaakmiddelen. Dit kan de hor of het gaas beschadigen.

Hoe plaats je een hordeur?

Het plaatsen van een hordeur is niet lastig. De manier waarop u uw hor monteert is echter per type verschillend. Elke deurhor heeft een eigen handleiding en vraagt soms nét weer ander gereedschap. U ontvangt bij uw bestelling altijd een duidelijke gebruikshandleiding.  Controleer voordat u aan de slag gaat even of u alle benodigdheden in huis hebt. Denk aan een waterpas en een schroevendraaier.

Welke hordeur is het beste met een kat of hond in huis?

Als u huisdieren zoals een hond of kat heeft, wilt u dat zowel de dieren als mensen veilig en makkelijk de hordeur kunnen gebruiken. In dat geval zijn plissé hordeuren, een scharnierende hordeur of een lamellenhordeur een geschikte keuze. Bij een scharnierende hordeur zit een schopplaat inbegrepen, waardoor deze extra stevig is. De lamellen van een lamellenhordeur zorgen ervoor dat uw hond of kat makkelijk naar binnen en buiten kan lopen. Katten en honden kunnen onder een plissé hordeur kruipen.

Wel belangrijk om te weten is dat helaas niet elk type hordeur geschikt is voor uw deur. Zo zijn plissé- en rolhordeuren geschikt voor een schuifpui of openslaande deuren, maar niet voor een draaideur. Bekijk daarom eerst welke horren geschikt zijn voor uw deur en maak op basis hiervan uw keuze.