Vaste hor

Toepasbaar voor deuren en ramen

Vaste horren zorgen op elk gewenst moment, het jaar rond, voor insectenwering. Dit type horsystemen is leverbaar als rolhor waarbij het gaas na gebruik terugrolt in een aluminium cassette, als vast horsysteem met scharnierbevestiging en als plisséhor. Afhankelijk van de draairichting van het raam zijn vast horren aan de binnen- of buitenzijde van het kozijn te bevestigen. Plisséhorren zijn vanwege de speciale vormgeving van het gaas alleen geschikt voor montage binnen.

Voordelen van een vaste hor 

  • Leverbaar als maatwerk horsysteem.
  • In de meest voorkomende standaardmaten te verkrijgen.
  • Leverbaar in diverse gaassoorten.
  • Solide aluminium profielen en sterk gaas.

 

Verschillende soorten vaste horren uit ons assortiment

Onze vaste horren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, dessins en maten. De Hamstra Ultra collectie omvat vaste horren voor ramen en deuren in de meeste voorkomende standaardmaten. In de Ultra collectie vindt u vaste horren met scharnieren, rolhorren en plisséraamhorren. De Ultra horcollectie voor deuren omvat vaste horren met scharnierbevestiging, rolhorren en plisséhorren voor deuren. Ultra horsystemen zijn leverbaar in alle voorkomende standaardmaten en als maatwerk hor, voor zowel voor ramen als deuren.

Vaste horren voor ramen en deuren

Horren zijn een echte verrijking voor uw interieur. Het is een investering waar u natuurlijk zo lang mogelijk van wilt genieten. Met een vaste hor bent u verzekerd van een systeem dat is gemaakt van hoogwaardige materialen en lang mee gaat. Indien gewenst kunt de hor het hele jaar laten hangen. Vaste horren zijn zowel verkrijgbaar voor deuren als ramen.

Vaste hordeur

Door de toevoeging van een schopplaat aan de vaste hordeur kan deze prima tegen een stootje. Letterlijk en figuurlijk. Een vaste hordeur dient eigenlijk als een soort tussendeur. Tijdens de lente en zomer zet u zonder problemen uw deuren open. Vervelende insecten kunnen zo niet binnen komen, frisse lucht echter wel.

Vaste raamhor

Een vaste raamhor klemt u eenvoudig in het kozijn, zonder te boren of schroeven. Een vaste raamhor wordt ook wel een inzethor genoemd.  Een groot voordeel van de inzethor is dat deze eenvoudig te plaatsen en te verwijderen is. Perfect als u de vaste raamhor wilt verwijderen voor de winter of bij slecht weer.

Naar de keuzehulp

Kies voor een duurzaam product

Met Hamstra maatwerk horren kiest u voor een effectieve bescherming tegen insecten die aansluit bij uw persoonlijke wensen. Door de duurzame Hamstra kwaliteit te combineren met keus in maatvoering en profielkleuren ontstaan horsystemen waarmee perfect passend en doeltreffend insecten op afstand gehouden worden.

Sterke gaasdoeken met fiberglass

Het gaasdoek dat Hamstra voor haar horsystemen gebruikt is gemaakt van sterk, gecoat fiberglass gaas. Standaard Hamstra fiberglass gaas is fijnmazig gaas, geschikt voor binnen- en buiten horren. Bij Hamstra maatwerk hordeuren kunt u kiezen uit verschillende typen gaasdoek, waaronder gaas met decoratieve banen en pollenwerend gaas.

Hamstra biedt met horsystemen in standaardmaten en met maatwerk horren voor zo goed als elk raam en elke deur een passend horsysteem. Onze producten zijn voorzien van een montagehandleiding die bijgesloten zit in de verpakking.

Hamstra vaste hordeur

Maak kennis met de kwaliteitsproducten van Hamstra

U bestelt een vaste hor bij een van onze verkooppunten. Ze zitten door heel Nederland verspreid. U hoeft dus nooit ver te reizen. De vakkundige medewerkers helpen u graag bij vragen. Extra advies nodig? Doorloop dan de stappen van de keuzehulp. Binnen drie stappen weet u of een vaste hor voor u geschikt is.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een voorzethor en een vaste hor?

Voorzethorren plaatst u gemakkelijk voor een raam of deur. Een voorzethor monteert u op het kozijn. Een vaste hor zet u voor uw raam of deur en bevestigt deze als een soort van deur op het kozijn met klemmen. Voorzethorren zijn tevens alleen geschikt voor ramen, met name naar buiten draaiende ramen. Een vaste hor kunt voor verschillende ramen en deuren plaatsen.  

Hoe monteer je een vaste hor?

Vaste horren zijn verkrijgbaar voor ramen en deuren. De montage is dus afhankelijk van het type raam of deur dat u hebt. Het monteren doet u eenvoudig zelf aan de hand van de montagehandleiding die u bij uw hor ontvangt. De meeste tools heeft u waarschijnlijk al in huis.