Hamstra Inzethor Ultra

Inzethor

Eenvoudig en schroefloos monteren - voor draaikiepramen

Inzethorren zijn ideaal voor draaikiepramen wanneer u periodiek gebruik wilt maken van horren. Inzethorren zijn eenvoudig (zonder boren) te plaatsen en weer te verwijderen. Wilt u ’s zomers graag insectenwerend luchten maar heeft u in de winter geen behoefte aan horren? Dan is een inzethor dé ideale oplossing.

 

Voordelen inzethor

  • Schroefloos te monteren
  • Eenvoudige montage op of in het kozijn
  • Leverbaar als maatwerkoplossing – Inzethor Flex
  • Zwart, licht verduisterend gaas (zonwerend)
  • Leverbaar in de meest voorkomende standaardmaten
  • Geschikt voor draaikiepramen

Verschillende soorten inzethorren uit ons assortiment

De inzethorren voor draaikiepramen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: maatwerk inzethor Basic, maatwerk inzethor Ultra en maatwerk inzethor Flex. Lees hieronder meer over de diverse producten en hun unieke eigenschappen. Weet u niet goed welke hor voor u geschikt is? Vul dan de keuzehulp in!

Ga naar de keuzehulp

Maatwerk Inzethor Basic

De inzethor Basic wordt tussen het raam en het kozijn geplaatst. Dit heeft als voordeel dat het raam gemakkelijk open en dicht kan.


Geschikt voor alle type kozijnen Eenvoudige montage zonder in het kozijn te boren Raam te bedienen zonder de hor te verwijderen Aluminium profielen met verstek gezaagde hoeken Gemakkelijk te verwijderen en herplaatsen Dikte van de flens is 1mm Kunststof gecoat glasfiber (grijs of zwart) of Pollenwerend (zwart)

Hamstra Inzethor Basic sfeer

Maatwerk Inzethor Ultra

De inzethor Ultra wordt tussen het raam en het kozijn geplaatst en gebeurt vanuit binnenuit, zonder gereedschap. Hierdoor kan het raam nog steeds gemakkelijk openen en sluiten. De inzethor Ultra is geschikt voor drie kozijnendieptes (29,34 en 43mm), hierdoor is er voor elk soort kozijn een passende toepassing om de hor te bevestigen.


Geschikt voor alle type kozijnen Eenvoudige montage zonder in het kozijn te boren Raam te bedienen zonder de hor te verwijderen Stevige aluminium profielen met verstek gezaagde hoeken Gemakkelijk te verwijderen en herplaatsen Dikte van de flens is 1mm Kunststof gecoat glasfiber (grijs of zwart) of Pollenwerend (zwart)

Hamstra Inzethor Ultra

Maatwerk Inzethor Flex

De inzethor Flex wordt net als de overige inzethorren tussen het raam en het kozijn geplaatst. Dit heeft als voordeel dat het raam gemakkelijk open en dicht kan. De inzethor Flex heeft een zeer dunne, flexibele rand (flens) met een dikte van 0,6mm. Hierdoor is deze inzethor nóg gemakkelijker te plaatsen en kan een draaikiepraam mooi en strak sluiten.


Geschikt voor alle type kozijnen Eenvoudige montage zonder in het kozijn te boren Raam te bedienen zonder de hor te verwijderen Aluminium profielen met verstek gezaagde hoeken Gemakkelijk te verwijderen en herplaatsen Dunne en flexibele flens van slechts 0,6mm Kunststof gecoat glasfiber (grijs of zwart) of Pollenwerend (zwart)

Hamstra Inzethor Flex sfeer

Standaardmaten inzethorren

Inzethorren uit de standaardcollectie worden geleverd met grijs of zwart gaas op lichtgewicht witte kunststof profielen. Omdat de inzethorren worden geleverd met verschillende type bevestigingsmaterialen, zijn ze te plaatsen in zo goed als elk type raam. Hamstra inzethorren worden zonder boren of schroeven geplaatst. Hierdoor zijn ze in vrijwel ieder type kunststof, aluminium of houten draaikiepraam te plaatsen, en in een handomdraai ook weer te verwijderen. Onze producten zijn voorzien van een duidelijke handleiding die bijgesloten zit in de verpakking.

Inzethor voor draaikiepramen

Inzettenhorren zijn bij uitstek geschikt voor draaikiepramen. De speciale constructie van de inzethor zorgt ervoor dat u het raam nog gewoon kunt sluiten, ook als de hor in het kozijn zit. In principe kan de hor het hele jaar door in de raamopening blijven zitten. Maar ook het weghalen van de inzethor is eenvoudig. Een inzethor draaikiepraam van Hamstra is functioneel, maar stijlvol vormgegeven en past hierdoor in elk interieur!

Montage zonder boren of schroeven

Het grootste voordeel van onze inzethorren is de eenvoudige montage. Boren of schroeven is niet nodig. Erg fijn als u kunststof kozijnen heeft of woont in een huurwoning waar niet in het kozijn geschroefd mag worden. In een soepele beweging plaatst of verwijdert u de hor. Zo blijven uw kozijnen mooi en geniet u toch van effectieve insectenwering.

Maatwerkservice met passie en vakmanschap

Naast een ruim assortiment inzethorren in de meest voorkomende standaardmaten, biedt Hamstra ook twee maatwerkoplossingen voor de inzethor, genaamd: inzethor Basic, inzethor Ultra en inzethor Flex. Het gaasdoek dat Hamstra voor haar horsystemen gebruikt is gemaakt van sterk, gecoat fiberglass gaas. Bij maatwerkoplossingen kunt u kiezen uit verschillende typen gaasdoeken.

Vind een verkooppunt in de buurt

Hamstra is dé leverancier van hoogwaardige horren. Onze horren zijn beschikbaar in standaardmaten maar ook in maatwerk. De profielen zijn in verschillende RAL kleuren verkrijgbaar. Ook is het horgaas in verschillende kleuren leverbaar.

Wilt u meer weten over ons (maatwerk) assortiment? Of heeft u hulp nog bij het inmeten en/of monteren? Vind hier een service/verkooppunt bij u in de buurt.

Vind een verkooppunt in de buurt

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een inzethor plaatsen?

Het plaatsen van inzethor is zo gebeurd. Zeker als u onderstaand stappenplan volgt:

  1.     Open het raam.
  2.     Plaats de hor in het kozijn met het gaas naar de buitenzijde. Plaats eerst de onderzijde in de opening.
  3.     Druk de inzethor aan in het kozijn, zodat deze goed geklemd zit.
  4.     Sluit nu het raam en probeer of het raam goed sluit in vaste- en kantelstand.

Hoe kun je een inzethor verwijderen? 

Zo makkelijk als het plaatsen gaat, zo eenvoudig is het om uw inzethor te verwijderen. Druk de clipjes van de hor in waardoor de hor los komt. Nu kunt u de inzethor uit het kozijn halen en veilig opbergen.

Wat is het verschil tussen een inzethor en voorzethor?

Het verschil tussen een inzethor en een voorzethor is dat een voorzethor op het kozijn wordt gemonteerd. Zoals de naam al aangeeft wordt een inzethor in het kozijn geplaatst, en zijn dus ook beter geschikt voor draaikiepramen. Voorzethorren zijn geschikt voor draairamen.

Hoe meet je een inzethor in?

Het inmeten van een inzethor is vrij eenvoudig. Meet de breedte en de hoogte van de kleinste raamopening (de dagmaat) tot op de millimeter nauwkeurig in. Doe dit met een rolmaat, dit is nauwkeuriger dan een duimstok. Bij de productie van een inzethor op maat houden we altijd rekening met een marge. Hanteer dus zelf geen marges bij het inmeten. Vindt u het inmeten lastig? Onze partners bieden vaak hun eigen inmeetservice aan waar u gebruik van kunt maken. Zo weet u zeker dat het inmeten op de juiste manier gebeurd. Informeer naar de mogelijkheden.