Hamstra Rolhor raam Cachet sfeer

Over Hamstra

Hamstra: toonaangevend in horren

Zegt u ‘horren’ dan zegt u ‘Hamstra’. Het uitgebreide horrenassortiment van Hamstra bestaat uit professionele horren van topklasse. Met insectenwerende oplossingen voor elk type deur en raam is Hamstra toonaangevend in horren.

Hamstra is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van doeltreffende horren. Voor bijna elk type raam of deur hebben wij een passende oplossing. Met geruime keus in maatwerkoplossingen en standaardmaten.

Hamstra biedt:

  • Mooie en solide horren
  • Snelle levertijden
  • Betrouwbaarheid en duurzaamheid
  • Een hoog afwerkingsniveau
  • Horren in alle standaardmaten en maatwerk horren

Geschiedenis in innovatie en ontwikkeling

Met een verleden als internationaal partner van technologische en innovatieve producenten heeft Hamstra een geschiedenis die teruggaat tot 1908. Op 27 oktober 1908 van dat jaar werd de onderneming Technisch Bureau Gebr. Hamstra, Agentuur en Commissie opgericht door Abe Hamstra en Rinse Hamstra.

Na de Tweede Wereldoorlog richtte Hamstra zich onder andere op technische producten voor auto- en garagebedrijven. Van hieruit ontstonden contacten met de caravanbranche, die behoefte had aan een product dat caravans vrij kon houden van binnendringende insecten. Rond 1960 leidde dit tot de eerste Hamstra horren. De op de autobedrijven gerichte activiteiten werden afgebouwd en de onderneming ging zich steeds meer richten op het in de markt zetten van horren.