Hamstra Rolhor Plus

Rolhor

Toepasbaar voor deuren, ramen en dakramen.

Verschillende soorten rolhorren

Rolhorren uit het Hamstra standaardassortiment zijn geschikt voor verschillende type ramen en deuren. Dankzij het gebruik van aluminium zijn onze rolhorren geschikt voor montage aan zowel de binnen- als de buitenzijde. Er is keus uit een ruim aantal standaardmaten. Het gaas bestaat uit sterk, gecoat fiberglass gaas in de kleur grijs. Onze producten uit de standaardcollectie zijn voorzien van een montagehandleiding die bijgesloten zit in de verpakking.

Voordelen rolhor

  • Aan binnen- of buitenzijde te monteren.
  • Sterk fiberglass horgaas.
  • Aluminium geleiders en cassette voor een lange levensduur.
  • Zelf te monteren en in te korten.

 

Rolhor voor ramen en deuren: insectenwering op elk moment

De rolhorren van Hamstra zijn toepasbaar voor deuren, ramen en dakramen. Dankzij het gebruik van aluminium zijn onze rolhorren geschikt voor montage aan zowel de binnen- als de buitenzijde. Sommige raamrolhorren zijn zelfs schroefloos te monteren. U geniet het hele seizoen van een frisse en doorgeluchte woning, zonder last van vervelende insecten zoals muggen, (brom)vliegen en wespen te hebben.

Rolhordeur

Rolhordeuren zijn vaste hordeuren die erg populair zijn. Het is dé standaard om insecten en ander ongedierte buiten te houden. Bij een rolhor deur rolt de hor in de bak op aan de zijkant van uw draaideur of schuifpui. Onze rolhordeuren staan bekend om hun soepele bediening en stevigheid. 

Rolhor raam

Dakramen en tuimelramen vragen in veel gevallen om maatwerk horren. Een rolhor raam op maat kan uitstekend voor deze type ramen gemonteerd worden. Het afrollen gebeurt volledig automatisch en geruisloos dankzij de softclose terugloop techniek. Ondanks invloeden van buitenaf gaat uw raamrolhor makkelijk jaren mee.

Hamstra Rolhor cachet deur product

Maatwerkservice met passie en vakmanschap

Hamstra rolhorren zijn duurzame rolhorsystemen van uitstekende kwaliteit die het jaar rond te gebruiken zijn. Onze rolhorren zijn leverbaar als maatwerk rolhorren en als standaardproduct in de meeste voorkomende standaardmaten. De standaardcollectie is direct verkrijgbaar bij een Hamstra verkooppunt. Eenvoudig meenemen, monteren en klaar.

Door de duurzame Hamstra kwaliteit te combineren met keus in maatvoering, type gaas en profielkleuren ontstaan rolhorren die perfect aansluiten op kozijnen en wensen. De aluminium profielen en de cassette zijn bij maatwerk leverbaar in 180 RAL-kleuren. Het gaasdoek dat Hamstra voor haar rolhorren gebruikt is gemaakt van sterk fiberglass gaas. Bij enkele modellen uit het maatwerkassortiment kunt u kiezen uit verschillende typen gaasdoeken: van insectenwerend grijs, tot fijnmazig pollenwerend en zelfs decoratief geweven soorten.

Welk model kiest u?

De producten binnen ons assortiment bieden een passende oplossing voor iedereen. Voor verschillende deur- of raamkozijnen kunt u een rolhor op maat laten maken. Daarnaast biedt ons horrengaas niet alleen een oplossing om insecten te weren, maar ook pollen (als u kiest voor speciaal pollenwerend gaas). Om met zekerheid de juiste keuze te maken is het wellicht een goed idee om u te laten informeren door onze keuzehulp. Hierdoor weet u binnen enkele klikken welke rolhor voor uw raam of deur geschikt is.

Maak kennis met de kwaliteitsproducten van Hamstra

Een rolhor gevonden die aan uw wensen voldoet? Bekijk dan eens dit kaartje met verkooppunten en haal vandaag nog uw Hamstra rolhor bij de lokale bouw- of speciaalzaak bij u in de buurt. Mocht u nog vragen hebben of advies nodig hebben dan kunt u altijd met ons contact opnemen.

Veelgestelde vragen

We hebben een aantal van onze meest gestelde vragen hieronder beschreven en beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

Hoe werkt een rolhor?

Een rolhor rolt zichzelf op aan de bovenkant van uw deur- of raamkozijn in de daarvoor bestemde cassette. De cassette kan zowel aan de binnen- als buitenzijde gemonteerd worden, afhankelijk van de draairichting van uw raam of deur. Doordat de hor stevig vastzit in geleiders, is deze niet gevoelig voor wind of tocht.

Welke maat rolhor heb ik nodig?

De maat van uw rolhor is afhankelijk van de afmetingen van het kozijn van uw raam of deur. Meet zowel de lengte als de breedte op en doe dit altijd op twee verschillende punten. Bij elk product staan de verschillende standaardmaten vermeld, maar het is soms ook mogelijk om de type rolhor in maatwerk te bestellen. We adviseren om een kant-en-klare rolhor altijd groter te bestellen dan de daadwerkelijke afmetingen. U kort namelijk de breedte als lengte eenvoudig zelf in. Zo weet u zeker dat de rolhor perfect past op uw raam of deur.

Wat is het verschil tussen een rolhor en een plisséhor?

Het grootste verschil tussen een rolhor en een plisséhor zit ‘m in de manier van in- en uitklappen. Bij een rolhor rolt het gaas op, terwijl bij een plisséhor het gaas opvouwt. Beide zijn praktische en stijlvolle oplossingen die voor verschillende deuren en ramen toegepast kunnen worden. Altijd van de hoogste kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kant-en-klaar of op maat.