Een hor kopen: waar moet u op letten?

Wanneer u een nieuwe hor gaat kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Bij Hamstra Horren vinden we het dan ook belangrijk dat u van tevoren weet naar wat voor soort of type hor u op zoek bent. Houdt u van een bepaalde kleur of kwaliteit? Of bent u op zoek naar een hor die zowel binnen of buiten gemonteerd kan worden. Hieronder stellen we een aantal vuistregels op waar u op moet letten wanneer u van plant bent om een of meerdere nieuwe horren aan te schaffen.

Het gebruik

Horren dienen voornamelijk om ongedierte en vuil tegen te houden. Door middel van het gaas dat gebruikt wordt bij onze horren kunt u bovendien uw kamer in de zomer ventileren. Denk voordat u een hor aanschaft altijd na over het gebruik en de omstandigheden waar uw nieuwe hor tegen moet kunnen. Het weer, zonlicht en tijd hebben invloed op uw hor.

Kwaliteit

Een belangrijk onderdeel van horren is de kwaliteit. Zeker wanneer u voor een hor kiest die aan de buitenkant van het raam of deur gemonteerd wordt. Hiervoor is een hor van een meer duurzame kwaliteit beter. Niet alleen het frame of de cassette waarin de rol opgerold wordt, maar ook het gaas. Hamstra levert daarom diverse horren in prijsklassen en kwaliteit. U kunt ervan uitgaan dat de kwaliteit van het gaas van een hoge graad is, bovendien zijn ze windvast door het stevige raamwerk waarin ze bevestigd zijn. Zo hebben vliegen, muggen of ander ongedierte geen kans om uw woning binnen te komen. Onze horren worden daarnaast in standaardkleuren voorzien, maar kunnen tegen een meerprijs eventueel in iedere gangbare kleur geleverd worden.

De installatie

Wat betreft de installatie: een hor van Hamstra kan altijd op maat gemaakt worden en zelf gemonteerd worden. Dit komt omdat deuren en ramen soms verschillende afmetingen hebben. Verzekert u zichzelf dus van de juiste maten wanneer u pad gaat om een hor voor uw deur of raam te kopen. Ons assortiment vindt u in de bekendere bouwmarkten en bouwspeciaalzaken, dus kunt u van tevoren het model altijd even in de showroom bekijken. Neem daarom altijd een rolmaatje mee en meet thuis de kozijnen zelf op. Hoe u dat moet doen leest u in deze vraag. Daarnaast vindt u per hor ook een handige montagehandleiding.

Hamstra heeft het

Het is belangrijk dat uw nieuwe hor goed bij uw woning past. Niet alleen de kleur, maar ook de uitwerking en afwerking zijn belangrijk. Wanneer u nog meer vragen heeft over een specifiek model hor, kunt u altijd even onze website raadplegen. Tevens is het mogelijk om meer informatie in te winnen bij de verkooppunten. Benieuwd waar u die kunt vinden? In het overzicht met verkooppunten kunt u altijd wel een plaats bij u in de buurt vinden. Hamstra Horren worden in heel Nederland verkocht.