Hoe moet ik horren schoonmaken?

Is het zomerseizoen weer voorbij en zijn de dagen van bekwaam over? Dan volgt vaak een grote tuinschoonmaak om de tuin winterproof te maken. Vergeet hierbij zeker uw raam– en deurhorren niet. Horren hangen in het voorjaar of zomer ook vaak in stoffig weer of slecht weer. Vuiligheid vindt op die manier ook zijn weg en nestelt zich op uw hor. Bent u allergisch voor stof of huisstofmijt? Zorg dan altijd dat uw horren goed schoon worden gemaakt. Ook bij een pollenallergie zorgt regelmatig schoonmaken van de horren voor vermindering van de klachten. Maar hoe pakt u dat op een doeltreffende manier aan? Hieronder zetten wij een aantal schoonmaaktips voor horren voor u op een rijtje.

Controleer uw hor tijdens de koude maanden

Een regelmatig doekje doet wonderen

Als u in de zomermaanden het huis schoonmaakt, is het aan te bevelen om regelmatig de horren mee te nemen. Neemt u dit in uw wekelijkse schoonmaakrondje mee, dan hoeft u zich weinig zorgen te maken. Een schoonmaakdoekje over het gaas laten gaan is meer van voldoende. Zit er veel stof op uw hor? Dan kunt u hiervoor naast een doekje ook de stofzuiger gebruiken. We raden het u aan om niet de hele voet van de stofzuiger op de hor te zetten. Op die manier kan het gaas beschadigen. Horren houden vanzelfsprekend veel insecten tegen. Het kan zijn dat deze in de hor blijven steken. Ook even stofzuigen helpt u dan weer van de resterende beestjes in uw hor af.

Vlekken en of beschadigingen

Modder of opspattend zand kunnen vlekken in de hor veroorzaken. Soms zijn deze vlekken niet gemakkelijk te verwijderen met een doekje en wat water. Gebruik dan wat schoonmaakmiddel om de vlekken van het gaaf af te krijgen. Houd hierbij altijd rekening met de sterkte van het schoonmaakmiddel en of uw hor hier wel tegen bestand is. Gelukkig zijn de horren van Hamstra vervaardigd uit materialen met een hoge kwaliteit en zijn daardoor bestand tegen roest, vocht en minimale beschadigingen.

Een hor vervangen

Mankeert er iets aan uw hor? Dan kunt u de hor vervangen of laten repareren. Omdat uw hor van Hamstra vaak op maat wordt gemaakt, betekent dit echter niet dat er geen reserveonderdelen zijn. Gaas, de cassette waar de rol in opgeborgen ligt en bevestigingsonderdelen kunnen doorgaans vervangen worden. Bij de dealer waar u uw hor kocht, vindt u deze reserveonderdelen vaak terug. Controleer dan natuurlijk altijd even de garantie die er op uw Hamstra-product zit.

Hamstra heeft het

Helaas kan het gebeuren dat een oude hor in uw huis zodanig versleten is dat zelfs flink schrobben en schoonmaken niet helpt. Dan wordt het tijd dat u uw horren vervangt. Hiervoor bent u bij Hamstra aan het juiste adres. Ook als u afwijkende ramen of kozijnen heeft, kunt u bij ons toch de perfecte hor op maat kopen. Wij hebben zowel horren voor terrasdeuren, achterdeuren, schuifpuien en kantel- en draaikiepramen. Bekijk hier het overzicht met Hamstra verkooppunten.