Insecten buiten houden: zo pakt u het aan

Irritant gezoem, bulten of allergieën door beten: insecten kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Gelukkig kunt u de insecten een stap voor zijn. Met verschillende mogelijkheden is het namelijk mogelijk om insecten en ook ander ongedierte de weg naar uw woning te versperren. Benieuwd naar wat deze mogelijkheden zoal zijn? In dit nieuwe blog vertellen we u graag meer over deze opties en hoe u zelf uw huis insect- en ongediertevrij kunt houden.

Gif- en andere lokmiddelen

Ongedierte als ratten of muizen is bijna alleen buiten de deur te houden met gif. En door ervoor te zorgen dat voedsel op goed afgesloten plekken bewaard wordt. Insecten kunt u ook met gif buiten de deur houden, maar ook met de bekende lokdoosjes. Echter is het gebruik van gif niet altijd milieuvriendelijk en ook andere, nuttige diersoorten kunnen dit gif binnen krijgen.

Natuurlijkvriendelijk: insectwerende planten

Wanneer er een tuin vlakbij de ramen en deuren ligt, kunt u hier eens proberen om insect werende planten te plaatsen. Planten zoals lavendel, rozemarijn en chrysanten zijn voorbeelden van planten waarvan gezegd wordt dat ze insecten buit de buurt houden. Lavendel houdt muggen en motten weg (vandaar dat velen een zakje lavendel in de kast hangen), terwijl chrysantgeur in veel insectensprays verwerkt zit. Citroen of citroenplanten helpen ook, maar dan zijn de insecten vaak al binnen en is het te laat

Horren van een goede kwaliteit

Uiteindelijk zijn horren eigenlijk de meest adequate manier om het ongedierte buiten de deur of raam te houden. Maar niet iedere woning heeft natuurlijk dezelfde soorten ramen en deuren. Daarom is het plaatsen van een hor een klusje dat enige voorkennis vraagt. Echter kunt u in ons assortiment diverse type raamhorren en deurhorren vinden. Of het nu een draaikiepraam, kantelraam of een schuifpui is: bij Hamstra vindt u een hor voor een scherpe prijs die al het ongedierte buitenhoudt. Een voordeel: Wanneer u kiest voor een hor kunt u tijdens warme zomernachten de woning nog steeds ventileren. De gaatjes in het gaas zijn te klein voor insecten, maar groot genoeg om frisse lucht door te laten.

Zorg dat er niets te halen valt

Als u een hor heeft gekocht en ophangt, let dan ook altijd even op de afdichtingen van het kozijn: kunnen er misschien daar geen insecten door naar binnen komen? Ook bepaalde afdichtingen in de voegen, rondom de kruipruimte of kelder zijn een potentiele ingang voor insecten. Tot slot: zorg ervoor dat er helemaal niks te halen valt en probeer natuurlijke schuilplekken te verwijderen. Sluit verpakkingen van eten goed af en kijk uit met het verspreiden van zoet voedsel of drinken. Wat betreft muggen zijn wateroppervlaktes zoals een vijver of een teil water al snel een geschikte voedingsbron leefomgeving. Als uw ramen dichtbij dit soort plekken zijn, is een hor eigenlijk de enige goede optie om de insecten buiten te houden.