Waar moet een goede hor aan voldoen?

Horren van Hamstra staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Wanneer u van plan bent om degelijke horren voor uw deur of raam aan te schaffen, is Hamstra een merk dat garant staat voor kwaliteit. Hamstra staat bekend als een expert op het gebied van goede horren. Maar waar moet een goede hor eigenlijk aan voldoen. Hieronder leggen wij dat graag aan u uit, zodat ook u op korte termijn mogelijk kunt genieten van een insecten- en ongediertevrij huis dankzij een hor van Hamstra voor u raam of deur.

Bescherming

Een hor heeft u doorgaans vooral in de periodes nodig waarin het lekker weer is en de ramen en deuren openstaan. Daarom is het belangrijk dat een hor niet alleen in die tijd tegen een stootje kan, maar ook in de tijden dat een hor niet nodig is. Speciaal hiervoor heeft Hamstra een assortiment rolhorren die de hor beschermen wanneer u hem niet gebruikt. Door middel van een cassette (vaak van sterk materiaal zoals aluminium) rolt men de hor op, zodat hij in de winter beschermd is. Daarnaast worden horren vaak met een geleider in het kozijn geplaatst. Deze geleiders kunnen tegen een stootje. Het gaas van een hor moet bovendien ook sterk zijn en van hoge kwaliteit. Zo heeft u langer plezier van uw hor.

Gebruiksvriendelijkheid

Een hor is vaak een directe oplossing tegen muggen en ander ongedierte dat uw woning binnen probeert te komen. Daarnaast is een hor ook een goed beschermmiddel tegen pollen wanneer u last van hooikoorts hebt. Vaak is een hor een snelle oplossing van zo’n probleem, gebruiksvriendelijkheid is daarbij welkom. Horren kunt u daarom makkelijk afsluiten dankzij die eerdergenoemde rails. De behuizing rondom de horren van Hamstra zorgt er bovendien voor de hor soepel omhoog en omlaag kan. Anderzijds zijn er ook eenvoudige gaashorren voor achter een raam. Deze ‘plakt’ men in de kozijnen van een raam door middel van klittenband. Zo’n gaasdoek laat zich gemakkelijk plaatsen en later ook weer verwijderen.

Een Hamstra hor kopen

Heeft u na het lezen van deze teksten nog vragen over de werking en gebruiksvriendelijkheid van een hor of bepaalde eigenschappen? Bekijk hiervoor de website. Voor advies kunt u altijd terecht bij een van de vele verkooppunten van Hamstra. Onze horren worden in de betere bouwmarkten of bouwspeciaalzaken verkocht. Het personeel aldaar voorziet u graag van advies bij de aankoop, montage of afwerking van uw hor voor deur of raam. Tevens vindt u in onze uitgebreide catalogus meer informatie per type hor. Heeft u al een of meerdere type horren in gedachten maar twijfelt u nog over enkele specificaties? Dan valt de keuzehulp ook altijd te raadplegen.