Wat zijn de beste manieren om een hor te bevestigen?

Wanneer u een hor van Hamstra koopt is het natuurlijk ook de bedoeling dat deze opgehangen worden. Nu is dit een klusje dat eenvoudig zelf uit te voeren is, vandaar dat er een handige gebruiksaanwijzing bij iedere hor geleverd wordt: of dit nu voor een deurhor of raamhor is. Toch is het verstandig om voordat u de hor ophangt met een aantal zaken rekening te houden. Wij zetten deze tips voor u op een rijtje zodat u snel kunt profiteren van uw nieuwe hor en insecten of ander ongedierte buiten de deur houdt.

Wel of niet op het kozijn?

Een belangrijk vraag die u zich moet stellen wanneer u horen koopt: wil ik de horren op of in het kozijn plaatsen? In terminologie wordt dit ‘in de dag’ of ‘op de dag’ genoemd. Een hor die in het kozijn geplaatst wordt, zal mooi weggewerkt zijn in het omringende kozijn. Een hor die ‘op de dag’ wordt gemonteerd, zal tegen de binnen- of buitenkant geplaatst worden. Hierdoor blijft u dus de hor goed zien en deze wordt niet aan het zicht onttrokken door het kozijn. Afhankelijk van het soort hor en uw persoonlijke keuze kunnen de horren dus op twee verschillende manieren gemonteerd worden.

Een hor aan de binnen- of buitenkant van het huis

Een ander probleem dat kan ontstaan wanneer u een hor plaatst: moet de hor aan de binnen- of buitenkant van uw raam of deur komen te hangen. Dit is deels ook afhankelijk van de draairichting van het raam of deur (opent hij naar binnen of naar buiten?). Houd daarmee ook rekening of het gaat om een kiepraam of draaikiepraam. Wanneer u ervoor kiest om een hor aan de buitenkant van uw woning te plaatsen, is het aan te raden om te gaan voor een hor die beschermd wordt. Bijvoorbeeld door een cassette. De hor ligt, indien hij niet naar beneden is, opgerold in deze metalen bescherming. Hamstra verkoopt daarom een aantal horren die beschermd worden door een casette. Bekijk het assortiment hier.

Hoe moet ik kiezen?

Een goede hor voor uw raam kiezen kan een lastige opgave zijn. Gelukkig hebben wij van Hamstra daar iets op bedacht: de online horwijzer. Via deze handige applicatie kunt u door middel van eenvoudige stappen de juiste hor bij uw raam kiezen. Bij iedere hor wordt een passende gebruikshandleiding geleverd die in klare taal uitlegt hoe u de hor op de juiste manier moet installeren. Wilt u een Hamstra hor kopen? Bekijk dan altijd even het overzicht met verkooppunten. U vindt onze horren in iedere bouwmarkt- en bouwspeciaalzaak verspreid in heel Nederland.