Welke hor past voor een schuifpui?

De schuifpui komt u vaak tegen als tuin- of terrasdeur en vormt daardoor een voorname verbinding tussen binnen en buiten. Zeker in de zomer of lente is het een welkome manier om de kamer te voorzien van frisse lucht. Als de winter weer aanbreekt zal een hor zijn praktische doel enigszins verliezen. Daarom dient u hem ook goed op te kunnen bergen. In het voorjaar kunt u hem dan weer snel tevoorschijn halen. Bent u op zoek naar een nieuwe hor voor uw schuifpui? Dan bent u met ons assortiment aan het goede adres. Maar welke hor past het beste boven een schuifpui? Hieronder leest u meer over de combinatie van horren bij schuifpuien.

 

Hamstra Schuifhordeur solide sfeerDubbele hor

De dubbele hor gebruikt u het beste bij een schuifpui die van het midden naar de buitenkanten openschuift. Horren worden bij schuifpuien binnen of buiten gemonteerd, maar nooit op de deur zelf. Zo kunt u de deur openen en sluiten, maar toch de hor laten zitten. Als u de hor niet uitrolt, ligt deze veilig in een cassette van aluminium. Regen of roest hebben zo geen invloed op uw hor.

Enkele hor

Heeft u een schuifpui waarvan slechts een deur tegelijk openschuift of draait? Dan kunt u prima onze enkele hor toepassen. Deze past prima over het gat van de deur en beschermt vaak net zo goed als een deur voor een dubbele deur of schuifpui. Let wel op: de meeste modellen van Hamstra zijn alleen in maatwerk verkrijgbaar. Informeer u dus goed als u voor dit type hor gaat.

Plissé hor

Met een plissé hor heeft u een hor die als een soort ‘harmonica’ zichzelf op- of uitvouwt als u de hor sluit. Plissé horren zijn verkrijgbaar dubbele en enkele varianten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ander soort stof dan bij de hier boven genoemde soorten. Hoewel plissé (zeker wanneer toegepast in luxaflex of in jaloezieën) niet altijd doorzichtbaar is, zijn de horren van Hamstra dat niet. Licht van buiten wordt dus niet tegengehouden door de hor.

 

Bij twijfel: gebruik onze keuzehulpHamstra Schuifhor deur solide profielen

Een goed passende hor is essentieel. Twijfelt u nog over welk model of type het beste is om voor of achter uw raam te plaatsen? Dan kunt u te allen tijde de online keuzehulp van Hamstra toepassen. In één oogwenk ziet u precies welke hor geschikt is voor uw soort deur. Uw favoriete hor gevonden? Vergeet ook dan niet om het kleurenaanbod per hor uit te kiezen. Veel van onze producten zijn in alle gangbare RAL-kleuren beschikbaar.

Vragen? Neem contact op

Hamstra begrijpt dat u voor de beste kwaliteit horren wilt gaan. Hoewel een hor geen noodzakelijke toevoeging aan uw woning is, kan dit wel uw woongemak flink verbeteren. Benieuwd waar u onze producten kunt kopen? Bekijk dan dit handige overzicht met verkooppunten. Door heel Nederland vindt u dealers met de horren en andere producten van Hamstra.