Hamstra Rolhor Plus product dakraam

Dakraam hor

Tijdens de zomermaanden wilt u natuurlijk insecten en ander ongedierte uit uw gehele huis weren. Een dakraam hor is een geschikte manier om ook uw slaapkamer, werkkamer of speelkamer van de kinderen op zolder te beschermen. In onze collectie vindt u verschillende dakraam horren van uitstekende kwaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden van onze horren of denkt u er al langer aan om een hor voor uw dakraam te plaatsen? Maak kennis met de veelzijdigheid van Hamstra Horren. Want een goede hor hoeft helemaal niet duur te zijn!

Verschillende soorten dakraam horren

Voor ieder type dakraam hebben we een speciale hor in het assortiment. Zo heeft u altijd de keuze uit meerdere modellen waarmee u uw woning beschermt. Onze dakraam horren kunnen u ook helpen bij het verduisteren van uw kamer. Geschikt voor verschillende soorten dakramen zoals tuimelramen of valramen. De meeste horren voor dakramen plaatst u aan de binnenzijde van het kozijn. Belangrijke verschillen tussen horren:

Vaste hor: een vaste hor is de meest standaardvorm van een hor. Dit type hor is eigenlijk een soort plaat of raster dat u in het kozijn klemt. Dit type wordt ook wel een inzethor genoemd en kunt u gemakkelijk zelf plaatsen en weer verwijderen. Ook een los gaasnet behoort tot de mogelijkheden. Een snelle, goedkope oplossing.

Schuifhor: plissé hor (als een harmonica) of gewoon recht. Met een schuifhor heeft u een permanente hor die u op ieder gewenste manier kunt openen of sluiten door hem omhoog of omlaag te schuiven. Ook kunt u ervoor kiezen om een cassette aan de hor toe te voegen, waarin de hor opgerold ligt als u hem niet gebruikt. In ons assortiment vindt u ook een duo-plissé hor wat bestaat uit een insectengaas en een zonwerend doek.

Rolhor: Rolhorren zijn voor dakramen een goede optie. In ons assortiment vindt u rolhor cachet, rolhor plus en duo rolhor. Het soepele sluitsysteem van een rolhor zorgt ervoor dat u de hor makkelijk kunt openen en sluiten. Het afrollen gebeurt volledig automatisch en geruisloos dankzij de softclose terugloop techniek. De rolhor voor uw dakraam blijft veilig opgeborgen in een stevige cassette en gaat daardoor jarenlang mee.

Naar de keuzehulp

Insectenhor voor dakraam: de ideale oplossing tegen insecten

Er is niks zo vervelend als vliegen en muggen die naar binnen komen. Een insectenhor voor uw dakraam is daarom de perfecte oplossing om insecten buiten te houden en warmte naar buiten te leiden. Zo geniet u van een betere nachtrust. Zeker wanneer het zomer is, is het prettig dat een verkoelend briesje uw slaapkamer ventileert. Een dakraam hor is dan het juiste type hor voor effectieve verkoeling en bescherming tegen insecten in huis.

Daakraam hor eenvoudig te combineren met zonwering

Dakramen zijn vaak schuin geplaatst. Dat betekent ook dat de horren voor een dakraam schuin geplaatst moeten worden. Dit vraagt vanzelfsprekend een andere manier van montage of plaatsing dan bij een raam dat recht opengaat of tuimelt. Wanneer u op zoek bent naar een hor voor een schuin dakraam, dan bent u bij Hamstra Horren aan het goede adres. Een dakraam hor kunt u gewoon combineren met jaloezieën, een rolgordijn of ander soort zonwering. Wel zo handig in de zomer natuurlijk. Zo kunt u toch de ramen open laten staan voor frisse lucht, maar houdt u de warme zonnestralen grotendeels buiten.

Hor voor tuimelraam

Bij Hamstra kunt u terecht voor horren die geschikt zijn voor diverse soorten dakramen, waaronder tuimelramen. Dus als u op zoek bent naar een hor speciaal ontworpen voor uw tuimelraam, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat zijn de voordelen van een dakraam hor?

Met een Hamstra hor voor uw dakraam heeft u een fraaie oplossing wanneer u frisse lucht in huis wenst, maar insecten buiten wilt houden. Dankzij de sterke aluminium geleiders heeft u jarenlang plezier van extra comfort en gemak in huis. Voordelen van onze raamhorren voor dakramen:

  • Effectieve bescherming tegen insecten
  • Zorgeloos woning ventileren
  • Kant-en-klare en maatwerk oplossingen
  • Betere nachtrust
  • Eenvoudig zelf te monteren
  • Sterk fiberglas horgaas
  • Geschikt voor dakramen en tuimelramen

Een dakraam hor op maat met passie en vakmanschap

Onze dakraam horsystemen zijn gebruiksvriendelijk, tijdloos en de montage is eenvoudig. Dankzij de functionele, maar minimalistische vormgeving past een dakraam hor in elk interieur. Ons assortiment dakraam horren bestaat uit zowel standaardproducten als op maat gemaakte dakraam horren. Bezoek voor een op maat gemaakte dakraam hor een Hamstra verkooppunt bij u in de buurt. Onze partners zijn verspreid over heel Nederland, u hoeft daarom niet ver te reizen.

Koop een dakraam hor bij één van onze verkooppunten

De dakraam horren van Hamstra zijn te koop bij de verkooppunten bij u in de buurt. Dit zijn doorgaans de betere doe-het-zelfzaken en bouwmarkten waar u vaak ook kunt kiezen uit de juiste afmetingen en kleuren van uw dakraam hor. De medewerkers bij onze verkooppunten helpen u bovendien bij het kiezen. Benieuwd of er een locatie met onze dakraam horren in uw buurt te vinden is? Bekijk dan het overzicht met onze verkooppunten. Ook op onze website vindt u meer informatie zoals onze keuzehulp of pagina met veelgestelde vragen over onze horren.

Vind een verkooppunt in de buurt

Veelgestelde vragen

Kan een hor voor een dakraam op maat worden gemaakt? 

Indien de afmetingen van uw dakraam niet tussen onze standaardopties behoren, dan zijn veel van onze horren voor dakramen volledig voor u op maat te maken. Wij maken uw dakraam hor op maat in onze eigen fabriek. Er is dus altijd een oplossing voor uw woonsituatie. Kiest u voor een maatwerk dakraam hor? Bezoek dan een van onze verkooppunten en laat u adviseren door een van de vakkundige medewerkers.

Waar kun je een dakraam hor laten plaatsen? 

Onze horren voor dakramen plaatst u aan de binnen- of buitenzijde van het raam. Deze keuze is afhankelijk van uw wensen en het type dakraam dat u heeft. Met behulp van onze duidelijke montagehandleiding plaatst u uw hor eenvoudig zelf.

Hoe monteer je een dakraam hor? 

De montage van een dakraam hor is voor elk type hor anders, maar zeker niet lastig. Dankzij het gebruik van duurzaam aluminium in ons horsysteem is het mogelijk de hor aan zowel de binnen- als buitenzijde van uw dakraam te monteren. Onze standaardproducten zijn voorzien van een duidelijke montagehandleiding welke bijgesloten zit in de verpakking. Door de stappen uit de handleiding te volgen monteert u zelf eenvoudig uw dakraam hor.