Hamstra Rolhor Plus

Horren voor uitzetraam

Uitzetraam hor kopen

Tijdens de zomermaanden is er niets zo vervelend als muggen of andere insecten die door uw raam naar binnen komen terwijl u uw huis aan het ventileren bent. Heeft u een uitzetraam? Dan kan onze hor voor dat uitzetraam uitkomst bieden. Niet alleen zijn de mazen van de hor te klein voor insecten om langs te kunnen, ook pollen kunnen niet door de hor van het uitzetraam komen. Deze eigenschappen maken de uitzetraam horren van Hamstra geschikt voor iedere particulier. Lees hieronder meer over de verschillende opties.

Het assortiment uitzetraam horren

Een uitzetraam is een raam dat via een hendel ‘opengezet’ kan worden. Dat betekent dus ook dat de hor voor een uitzetraam enigszins flexibel moet zijn. Deze flexibiliteit moeten onze uitzetraam horren ook van een duurzame kwaliteit zijn. Zeker indien ze opgerold in een beschermende cassette aan de buitenzijde van uw woning komen te hangen. Daarom worden onze horren van de beste kwaliteit gaas, metaal en kunststof gemaakt.

Opties uitzetraam horren

De horren voor uitzetramen zijn er gelukkig in een groot aanbod verschillende stijlen en afwerkingen. Wist u bijvoorbeeld dat ook onze uitzetraam horren vrijwel allemaal in een door u gewenste RAL-kleur beschikbaar zijn. Wilt u meer weten over de opties? Hieronder zetten we een aantal populaire uitzetraam horren op een rij:

  • Plisséhor: een plisséhor vouwt zich op in een soort harmonicavorm en kan dus via de zijkant opengeschoven worden. Indien het uitzetraam dus iets tuimelt komt de stof niet onder spanning te staan.
  • Horgaas: horgaas heeft als groot voordeel dat het mooi voor het raamkozijn kan worden geplaatst. Horgaas is afneembaar waardoor u het uitzetraam kunt opendoen en hier vervolgens de hor voor kunt zetten. Door middel van drukkers of klittenband bevestiging rondom het kozijn blijft de hor op z’n plaats.
  • Rolhor: rolhorren kunnen zowel aan de binnen- als buitenzijde van uw woning worden gemonteerd. Voor een uitzetraam is dit een puntje om in de gaten te houden, aangezien de hor het raam aan de binnen of buitenkant in de weg kan zitten. Meet dus altijd de beschikbare ruimte op als u uw hor ophangt.

Horren voor de doe-het-zelver

De horren van Hamstra kunt u makkelijk zelf monteren. Dankzij de handige, bijgeleverde gebruikshandleiding weet u precies waar u moet beginnen en wat u nodig heeft. Zorg, voordat u begint, er in ieder geval voor dat u op de hoogte bent van de juiste afmetingen voor uw hoor. De meeste horren zijn verkrijgbaar in standaard- en maatwerk.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een nieuwe hor van Hamstra, of wilt u simpelweg meer informatie over een bepaald type hor? Dan kunt u altijd een bezoek brengen aan een van de verkooppunten van Hamstra horren. U vindt deze verkooppunten verspreid door heel Nederland en dit zijn doorgaans de betere bouwmarkten of bouwspeciaalzaken in uw buurt. Bovendien kunt u hier terecht voor passend advies en voor eventuele vragen over ons assortiment. Raadpleeg anders de online keuzehulp als u er echt niet uitkomt.