Hamstra Inzethor Ultra

Hor draaikiepraam

Een draaikiepraam biedt u verfrissing op twee verschillende manieren tijdens warme zomerdagen. Dankzij de horren voor draaikiepramen van Hamstra sluit u ongewenst bezoek in de vorm van muggen, vliegen buiten. Ook stof of pluisjes kunnen niet door een hor uw kamer binnendringen. Omdat een draaikiepraam om een speciale hor vraagt is het belangrijk om, voordat u overgaat tot de koop, voor uzelf duidelijk te hebben wat u precies voor hor voor uw draaikiepraam wilt. Hier leest u meer over het ruime aanbod dat Hamstra horren heeft.

Hor draaikiepraam: perfect voor aan de zonzijde

De verschillende horren voor een draaikiepraam van Hamstra zijn vervaardigd uit de meest duurzame materialen. Niet alleen stevig aluminium, maar ook de stof van de hor voor het draaikiepraam is van een hoge kwaliteit. Niet geheel onbelangrijk omdat, zeker in het geval van een vaste hor voor uw draaikiepraam, de hor dag in dag uit tegen een stootje moet kunnen. Vaste horren blijven bovendien het gehele jaar voor uw raam hangen. Dat vraagt dan ook om kwaliteitsmateriaal.

Bovendien combineert u uw draaikiepraam hor gewoon met zonwering als jaloezieën, een rolgordijn of ander type zonnescherm. Ideaal als uw draaikiepraam zich aan de zonzijde bevindt. U kunt toch de ramen open laten staan voor frisse lucht, maar de warme zonnestralen houdt u grotendeels buiten de deur.

Wat zijn de voordelen van een Hamstra hor draaikiepraam?

Met een hor voor uw draaikiepraam houdt u vervelende insecten zoals torren, muggen en vliegen buiten de deur. Frisse lucht kan wel naar binnen komen, zodat uw slaapkamer, woonkamer, werkruimte of zolder heerlijk geventileerd wordt. Geen last van insecten en een verkoelde woning tijdens zomerdagen zorgt voor een betere nachtrust.

  • Eenvoudig te monteren aan binnen- of buitenzijde
  • Verkrijgbaar in standaardmaten of maatwerk
  • Voorzien van sterk fiberglass gaas
  • Aluminium geleiders en cassette voor een lange levensduur
  • Geen last meer van insecten

Insecten- en zonwering in één

Een draaikiepraam kan zowel kantelend als draaiend opengaan en is populair in veel Nederlandse woningen. Zeker in de zomer of ander jaargetijde wanneer u uw woning wilt ventileren. Er blijft dan wel een probleem bij het draaikiepraam: zonder hor kunnen insecten of andere indringers makkelijk naar binnen. Maar als u het raam sluit, valt de ventilatie weg. Een optie is dan om een speciale draaikiepraam hor aan te schaffen. Hamstra beschikt over een groot aantal modellen horren voor draaikiepramen die ook op maat gemaakt kunnen worden.

Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten

Horren van Hamstra zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de kleur kunt u zelf kiezen, zodat de hor niet vloekt met uw kozijnen. Voor een draaikiepramen is het belangrijk om een hor uit te kiezen die op zijn plek blijft ondanks dat het raam kan kantelen of opendraaien. Daarom kunt u kiezen uit horren die u met behulp van klittenband op de plek kunt vastmaken of ‘in’ het raam kunt zetten als u het raam opengezet heeft. Een inzethor draaikiepraam is zonder te boren te plaatsen en te verwijderen. Ideaal als u periodiek gebruik wilt maken van insectenwering.

Maak kennis met de kwaliteitsproducten van Hamstra

Onze horren voor draaikiepramen koopt u in iedere bouwmarkt of bouwspeciaalzaak bij u in de buurt. Benieuwd of u een hor of rolhor van Hamstra ook bij u in de buurt kunt kopen? Bekijk dan het online overzicht met onze verkooppunten. U vindt onze producten door heel Nederland. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier op de website. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste aankoop of het kiezen voor de juiste afmeting. Hamstra horren staat bekend als een bedrijf dat beschikt over vele jaren ervaring met voldoende kennis in huis. Wilt u liever zelf kiezen? Bekijk dan eens onze online keuzehulp om de juiste hor voor uw draaikiepraam te kiezen.

Onze verkooppunten Naar de keuzehulp

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een hor voor een draaikiepraam?

Er zijn verschillende soorten horren geschikt voor een draaikiepraam, waarvan een vaste hor, ook wel een inzethor genoemd, het meest bekend is. Onze inzethorren voor draaikiepramen kunnen op verschillende manieren bevestigd worden, maar doorgaans klemt u de hor in het kozijn. Boren of schroeven is dus niet nodig. Wel zo prettig en hierdoor blijft uw kozijn onaangetast. Een andere optie is een rolhor. Dit type hor staat bekend om het soepele sluitsysteem waarbij het afrollen automatisch en geruisloos verloopt dankzij de softclose techniek. Bij slecht weer of winterseizoen zit de hor keurig opgeborgen in de stevige cassette.

Hoe monteer je een hor draaikiepraam?

De montage van onze horren voor draaikiepramen is per type hor verschillend, maar niet lastig. Onze standaardproducten zijn voorzien van een handleiding die u stapsgewijs door de montage begeleidt. Een hor draaikiepraam monteert u aan de binnen- of buitenzijde van het raam. Kiest u voor een inzethor of horrengaas, dan is boren of schroeven niet eens nodig! Met behulp van klemmen of klittenband plaatst en verwijdert u eenvoudig de hor.

Welke hor voor draaikiepraam is zonder boren te monteren?

De inzethorren, voorzethorren en horgaas van Hamstra zijn te monteren zonder te boren of te schroeven. Het horgaas bevestigt u met klittenband. Een inzethor of voorzethor plaatst u met behulp van handige klemmen. Wanneer het seizoen voorbij is haalt u makkelijk en snel de horren voor uw draaikiepraam weg en bergt u deze op voor een nieuw seizoen. Wel zo makkelijk!